SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 34, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

20 år med SAKMIL: SAKMIL ble pølsemakere

SAKMIL 20 år logo
ROGALAND ARBORET, 19. SEPTEMBER 2001: En vakker septemberkveld i 2001 skulle vise seg å bli skjebnesvanger for en hvit hest fra distriktet. Et større oljeselskap skulle ha fest for sine ansatte i Rogaland Arboret, og som så ofte i oljebransjen ble det ikke spart på verken penger eller effekter.

Middelalderen var tema for arrangementet, og som ett innslag skulle selskapets kvinnelige direktør komme ridende inn på en hvit hest i en prosesjon der SAKMIL gikk bak og spilte trommemarsj. Dette var jo en strålende idè som ville vekke stor oppsikt, men det var likevel en liten strek i regningen.

Hester generelt, og kanskje særlig akkurat denne hvite hesten, ser nemlig ikke ut til å være særlig begeistret for menn med trommer og røde strømpebukser. I alle fall stoppet hesten tydelig opp og nærmest rygget bakover da den oppdaget SAKMIL i fullt marsjtempo i Arboretet.

SAKMIL møter en pølsehest (2001)
Den hvite hesten, med en kvinnelig oljedirektør på sin rygg, møter sine overmenn. Bare synet av SAKMIL var trolig nok til å gjøre hesten vettskremt, slik at den ble pølsemat noe senere.

Synet av SAKMIL i røde strømpebukser, og ikke minst lyden av trommene deres ble rett og slett for mye for hesten. SAKMIL måtte dermed innta grøftestilling i et forsøk på å skjule seg for det nervøse dyret. Den kvinnelige direktøren på hesteryggen var trolig enda mer nervøs på dette tidspunktet.

Nesten som ved et mirakel ble imidlertid prosesjonen gjennomført nesten som planlagt, og det ble både direktørtale og SAKMIL-stunt for alle gjestene like etterpå. SAKMIL benyttet også anledningen til å ta noen spektakulære bilder i de vakre omgivelsene.

SAKMIL i arboretet (2000)
Det var nesten som man ikke kunne se SAKMIL for bare trær. Her er dagens tropp under spillingen i Rogaland Arboret i 2001: Haavard, Nodi, Litle-Store, Boris Aleksandrov og Store-Litle.

For hesten sluttet imidlertid ikke historien her. Opplevelsen i Arboretet preget den nemlig sterkt i hverdagen som fulgte, og eieren så ingen annen utvei enn å avlive den. Slik oppstod historien om da SAKMIL spilte en hest inn i pølsene.

(19.08.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Det luktet svidd av øvelsen
   20 år med SAKMIL: SAKMIL ble pølsemakere
   20 år med SAKMIL: Et rekordtravelt år
   Fullmåne i fristil
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 33, 2013:
  Hele denne uken

   Verden våkner til liv
   20 år med SAKMIL: SAKMIL debuterer på Gladmat og kjøper buss
   Andre SAKMIL-høydepunkter fra år 2000
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 32, 2013:
  Hele denne uken

   Sommeren kom tilbake til OGMS
   Bred støtte til OGMS
   20 år med SAKMIL: Trommegalskap i bergstaden
   Rykter & Rauraddel