SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 34, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Det luktet svidd av øvelsen

KLEPPE: Klepp Hornmusikk gjennomførte torsdag kveld sin første øvelse for høstsesongen, og dette ble en øvelse det luktet svidd av. Denne gang er det imidlertid ikke bare snakk om en metafor, for det luktet virkelig svidd i øvingslokalene på Klepp Ungdomsskule på torsdagskvelden.

De som måtte ha kjennskap til Hornmusikken sine tekniske installasjoner som kaffetraktere, vannkokere og lignende ville kanskje umiddelbart tenke at det kunne oppstå noe i disse. Røyken og svilukten var imidlertid av musikalsk art, og det hele startet med korpsets vibrafon.

Slagverkinstrumentet vibrafon er nemlig utstyrt med roterende klaffer inni resonanspipene, noe som skaper en vibratoeffekt og som også er opphav til navnet vibrafon. Disse klaffene drives rundt av en elektrisk motor, som igjen får strøm fra stikkontakten.

Svidd vibrafon
Det var trolig strømforsyningen til vibrafonmotoren som kortsluttet og førte til både en svidd kontakt (innfelt) og eimen av svidd elektronikk i øvingslokalet.

Etter måneder og år uten å ha plugget i kontakten, fikk Nodi det plutselig for seg at han skulle ha på motoren på et av stykkene. Kontakten ble plugget i, og lite skjedde. Mistanken ble dermed raskt rettet mot bryteren på strømforsyningen til motoren, og etter litt fikling med denne ble det da også liv i maskineriet.

Lykken varte imidlertid ikke lenge, for nesten momentant ble strømforsyningen varm, og røyken stod ut av den. Samtidig begynte den umiskjennelige lukten av svidd elektronikk å bre seg. Rask reaksjon fra en tilstedeværende elektriker og slagverkkollega avverget heldigvis faren for noe langt verre.

Svilukten hang likevel igjen en god stund, og dermed var Hornmusikken i gang med en brennhet start på høstsesongen.

(19.08.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Det luktet svidd av øvelsen
   20 år med SAKMIL: SAKMIL ble pølsemakere
   20 år med SAKMIL: Et rekordtravelt år
   Fullmåne i fristil
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 33, 2013:
  Hele denne uken

   Verden våkner til liv
   20 år med SAKMIL: SAKMIL debuterer på Gladmat og kjøper buss
   Andre SAKMIL-høydepunkter fra år 2000
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 32, 2013:
  Hele denne uken

   Sommeren kom tilbake til OGMS
   Bred støtte til OGMS
   20 år med SAKMIL: Trommegalskap i bergstaden
   Rykter & Rauraddel