SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 33, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

20 år med SAKMIL: SAKMIL debuterer på Gladmat og kjøper buss

SAKMIL 20 år logo
STAVANGER, 28. - 29. JULI 2000: Etter å ha brukt god tid til å bli en del av rampelyset utover 1990-tallet, ble år 2000 et særdeles travelt år for SAKMIL. De unge jyplingene som gjorde opprør i Klepp Hornmusikk 7 år tidligere hadde blitt voksne, i alle fall i alder, og medlemmene i SAKMIL hadde for en stor del returnert til hjemmebasen igjen.

I løpet av våren tikket det inn en forespørsel om SAKMIL kunne spille på matfestivalen i Stavanger. Det var andre året Gladmat ble arrangert, og den kjente slagverkeren Eddie Andresen hadde fått ansvaret for å samle sammen trommeslagere til lørdagens store Gladmat-parade. Sammen med skolekorps-trommiser fra Stavanger, skulle SAKMIL sørge for liv og leven i en parade som virkelig skulle gi gjenlyd i byens gater.

SAKMIL var imidlertid også hyret inn til en opptreden på Gladmat på fredagen, og rykket inn med full styrke til denne. Oppdraget ble utført med glans, men inspirert av folkehavet tok SAKMIL også noen runder på egenhånd. For mange byaser var nok dette det første møtet med galne jærske trommeslagere, og et vellykket et sådan.

Gladmatfestivalen
SAKMIL fronter Gladmat-paraden 29. juli 2000. Instrumentene er gryter, kokekar og annet skrammel, men det ble også trommespilling etterhvert.

Galskapen fortsetter på lørdagen, der SAKMIL tar styringen fra start i den store Gladmat-paraden. Det er nærmest sydlandsk i Stavanger-gatene, og i likhet med dagen før tar SAKMIL også noen æresrunder på egenhånd. Begeistringen både hos publikum og arrangørene er enorm, og slik ble SAKMIL og Gladmat nærmest synonymer i en årrekke fremover.

SAKMIL-bussen, front høyre
Den nye SAKMIL-bussen i all sin prakt
Høsten har knapt nok kommet i gang før SAKMIL foretar en av sine hittil største investeringer. En pent brukt Mercedes-buss, innredet for camping og overnatting ombord, blir rekvirert og får raskt bare navnet SAKMIL-bussen. Den skulle være en viktig del av SAKMIL-livet i noen år fremover, og selv om den ble en dyr investering etterhvert var den absolutt verdt det.

(12.08.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Verden våkner til liv
   20 år med SAKMIL: SAKMIL debuterer på Gladmat og kjøper buss
   Andre SAKMIL-høydepunkter fra år 2000
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 32, 2013:
  Hele denne uken

   Sommeren kom tilbake til OGMS
   Bred støtte til OGMS
   20 år med SAKMIL: Trommegalskap i bergstaden
   Rykter & Rauraddel

  Uke 31, 2013:
  Hele denne uken

   OGMS satser på blink
   20 år med SAKMIL: SAKMIL over hele kloden
   Sommerkort for SAKMIL-nyhetene
   Rykter & Rauaraddel