SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 33, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Verden våkner til liv

KLEPPE: Rent værmessig har vel ikke årets sommer vært så aller verst, og feriefølelsen sitter nok dermed fortsatt godt i hos mange. Likevel går det ubønnhørlig mot høst, og samfunnet begynner så smått å vende tilbake til normaltilstanden.

Dette gjelder også for Klepp Hornmusikk, som er klar for en ny høstsesong nå på torsdag. Korpset står foran en spennende høst med mye på programmet, før det hele topper seg med 20-årsjubileum for Nyttårskonsertene i januar. Da er det den svært kjente klarinettisten Cyrille Mercadier som er hovedgjest, sammen med Berit Mæland som innledet nyttårskonserthistorien i 1994.

Karlsson på taket
Karlsson på taket er en av mange kjære figurer i Astrid Lindgren sin verden, som er tema når Klepp Hornmusikk inviterer til konsert 20. oktober.

Før den tid står imidlertid både tur og konserter på kjøreplanen. I september spiller Hornmusikken på den stadig mer populære Verdenslandsbyen på Kleppe, et årlig multikulturelt arrangement som samler folk på kryss og tvers av nasjonalitet og annen bakgrunn.

Høstturen til Ny-Hellesund utenfor Søgne siste helgen i september blir også garantert et stort sosialt høydepunkt, mens det også er store forventninger til Astrid Lindgren-konserten i oktober. Dette blir en familiekonsert med musikk fra hele det omfattende Lindgren-universet, og barndommmens gode bøker og TV-serier. Datoen er søndag 20. oktober, og det er vel egentlig bare å sette av datoen i kalenderen allerede nå.

(12.08.2013 kl 06:00)

20 år med SAKMIL: SAKMIL debuterer på Gladmat og kjøper buss

SAKMIL 20 år logo
STAVANGER, 28. - 29. JULI 2000: Etter å ha brukt god tid til å bli en del av rampelyset utover 1990-tallet, ble år 2000 et særdeles travelt år for SAKMIL. De unge jyplingene som gjorde opprør i Klepp Hornmusikk 7 år tidligere hadde blitt voksne, i alle fall i alder, og medlemmene i SAKMIL hadde for en stor del returnert til hjemmebasen igjen.

I løpet av våren tikket det inn en forespørsel om SAKMIL kunne spille på matfestivalen i Stavanger. Det var andre året Gladmat ble arrangert, og den kjente slagverkeren Eddie Andresen hadde fått ansvaret for å samle sammen trommeslagere til lørdagens store Gladmat-parade. Sammen med skolekorps-trommiser fra Stavanger, skulle SAKMIL sørge for liv og leven i en parade som virkelig skulle gi gjenlyd i byens gater.

SAKMIL var imidlertid også hyret inn til en opptreden på Gladmat på fredagen, og rykket inn med full styrke til denne. Oppdraget ble utført med glans, men inspirert av folkehavet tok SAKMIL også noen runder på egenhånd. For mange byaser var nok dette det første møtet med galne jærske trommeslagere, og et vellykket et sådan.

Gladmatfestivalen
SAKMIL fronter Gladmat-paraden 29. juli 2000. Instrumentene er gryter, kokekar og annet skrammel, men det ble også trommespilling etterhvert.

Galskapen fortsetter på lørdagen, der SAKMIL tar styringen fra start i den store Gladmat-paraden. Det er nærmest sydlandsk i Stavanger-gatene, og i likhet med dagen før tar SAKMIL også noen æresrunder på egenhånd. Begeistringen både hos publikum og arrangørene er enorm, og slik ble SAKMIL og Gladmat nærmest synonymer i en årrekke fremover.

SAKMIL-bussen, front høyre
Den nye SAKMIL-bussen i all sin prakt
Høsten har knapt nok kommet i gang før SAKMIL foretar en av sine hittil største investeringer. En pent brukt Mercedes-buss, innredet for camping og overnatting ombord, blir rekvirert og får raskt bare navnet SAKMIL-bussen. Den skulle være en viktig del av SAKMIL-livet i noen år fremover, og selv om den ble en dyr investering etterhvert var den absolutt verdt det.

(12.08.2013 kl 06:00)

Andre SAKMIL-høydepunkter fra år 2000

SAKMIL-året 2000 var såpass innholdsrikt at det fortjener en full oppsummering. Det var nemlig ikke bare Gladmat og SAKMIL-bussen som preget året, men også en rekke andre hendelser. Dette året fikk SAKMIL også sin hittil mest legendariske tilbakemelding fra en eldre dame som opplevde SAKMIL i Bryne-gatene: - Idiotisk!

SAKMIL-nyhetene bringer her en oversikt over alle viktige SAKMIL-hendelser i år 2000:

17. januar
SAKMIL stiller med servitører på Gillens 50-årsdag.

17. mars
SAKMIL gjør ny entre på Hagefestivalen i Stavanger, og fremfører et stunt som savner sidestykke i norsk hagehistorie.

28. - 29. juli
Gladmat-festivalen i Stavanger, som ble arrangert for andre gang.

6. september
SAKMIL går til innkjøp av en gammel og ærverdig turbuss av merke Mercedes med hekkmotor. Bussen er innredet som campingbuss og har 6 sengeplasser - akkurat nok til SAKMIL. Bussen skal vise seg å bli en dyr, men akk så verdifull investering.

Parkomeini
Parkeringsvakten ville gi SAKMIL bot for ulovlig bussparkering på torget da Bryne Torg Senter skulle åpnes. SAKMIL slapp imidlertid med en liten advarsel.
5. oktober
Bryne Torg Senter åpner dørene (i dag er de praktisk talt stengt igjen), og SAKMIL er en naturlig del av åpningen. Det er her SAKMIL får det glatte lag av en eldre dame i Storgata.

7. oktober
SAKMIL inntar Bryne Torg Senter igjen, denne gang i felleskap med Sveinsvoll Swingers (SSSS).

22. oktober
SAKMIL er pauseunderholdning på Bryne Stadion, under tippeligakampen mellom Bryne og Odd-Grenland. Det endte med seier til Bryne, og fornyet tippeligakontrakt. Etterpå var det folkefest på torget på Bryne, med SAKMIL som fortsatt musikalsk støtte til lykkelige Bryne-spillere.

16. november
Turen går til S.A.T.S. på Bryne, med et reportasjeteam fra TV vest i hælene. TV-kanalen skal lage reportasje om SAKMIL som nå går inn i julebordsesongen. SAKMIL-bussen er selvsagt med, og det fokuseres både på kropp, hår og utstyrskontroll i innslaget.

SAKMIL-bussen m/merking
SAKMIL-bussen ble selvsagt utstyrt med logo og kjennetegn utover høsten.

21. november
TV-innslaget om SAKMIL sendes på TV Vest, totalt 3 ganger i løpet av kvelden.

22. november
SAKMIL får sin debut på riksdekkende fjernsyn, når TV-innslaget også sendes på TV Norges "Norge på kryss og tvers".

2. desember
SAKMIL reiser på julebordturnè, med hele 4 spillejobber på en og samme kveld. Julebordunderholdning kan være travelt, men også veldig gøy.

SAKMIL på julebordturnè (2000)
Broiler-Frode tar oppstilling i SAKMIL-bussen under julebordturnèen i desember 2000.

12. desember
SAKMIL besøker et nytt julebord på Kronen Gaard, en usedvanlig bratt tirsdagskveld midt i uken.

16. desember
Klepp Hornmusikk har juleavslutning i Smuget på Braut, og SAKMIL deler ut Hysj-prisen for andre gang. Dette var en pris som ble tildelt medlemmer i Hornmusikken som utmerket seg med utstrakt hysjing på øvelsene. Gillen mottar førstepremien og er korpsets definitive hysj-konge.

(12.08.2013 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

 • Hardrockbandet Kvelertak har latt seg inspirere av SAKMIL, heter det i rapporter fra Øya-festivalen. Under sin konsert i forrige uke stilte bandet nemlig med 4 trommeslagere på scenen, med dyrehoder og ellers kledelig antrekk, ikke ulikt det SAKMIL har vartet opp med tidligere. Trommeslagerne var for øvrig hentet fra H.M. Kongens Garde for anledningen.

 • Sjømannsbandet Cpt. Biff & the Seamen er i studio i Egersund denne uken for å spille inn sine nyeste sjømannshits. Bandet kan også oppleves i levende live på Hibnaleide på Obrestad lørdag kveld. Konserten starter klokken 22:30 ifølge bandets Facebook-side.

 • Fredag kveld braker det løs med en ny runde Midt På Nåttå i Kleppekrossen, med underholdning, kveldsåpne butikker og aktiviteter for både store og små. I år arrangeres Midt På Nåttå for 24. gang, og det er som vanlig ventet stor publikumstilstrømning.

 • Aarbakkerittet Lysebotn-Bryne har ofte vært et sykkelritt med høy SAKMIL-deltakelse. På lørdag var det ingen SAKMIL-medlemmer som stilte til start, men Kylling-Børge gjorde imidlertid en sterk debut i rittet med sterke 05:09:00 på de 142 kilometrene fra Lysebotn til "Bryne" (Undheim).

  (12.08.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Verden våkner til liv
   20 år med SAKMIL: SAKMIL debuterer på Gladmat og kjøper buss
   Andre SAKMIL-høydepunkter fra år 2000
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 32, 2013:
  Hele denne uken

   Sommeren kom tilbake til OGMS
   Bred støtte til OGMS
   20 år med SAKMIL: Trommegalskap i bergstaden
   Rykter & Rauraddel

  Uke 31, 2013:
  Hele denne uken

   OGMS satser på blink
   20 år med SAKMIL: SAKMIL over hele kloden
   Sommerkort for SAKMIL-nyhetene
   Rykter & Rauaraddel