SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 15, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Suveren støttepåske

SANDNES / TRYSNES / ØKSNEVIK / ÅFJORD / WINDHOEK, NAMIBIA / SWAKOPMUND, NAMIBIA / MAURITIUS: Det manglet i alle fall ikke på støttemøter for Guinnessbevegelsen OGMS på påskeaften. Det var tydeligvis mange som hadde fått med seg at årets påske klaffet perfekt med månedens OGMS-runde, og markeringene var mange og varierte over store deler av verden.

Mest aktivitet var det nok på hjemlige trakter. Siden det offisielle møtet var lagt ut av landet til Thailand, møttes en stor del av hjemmesitterne på sine vante steder på Sandnes. Først ut var Terje, som prøvde å kuppe møtet og legge det til Melkebaren. Han ble imidlertid sittende alene med sine to Guinness, siden den tiltenkte ølmakkeren Fiesta-Ole hadde tatt turen til det vanlige møtestedet på Megleren.

Terje sluttet seg etterhvert til resten av gjengen, som på sedvanlig vis avholdt møte utendørs på Megleren. Hissige kirkeklokker i nærheten forstyrret riktignok møtet en del, men det gikk seg likevel til. Oppmøtet var også brukbart: Karl Dag, Geir, Fiesta-Ole, Terje, KillKenneth, Aina, Baggi, Stoffi og Sissel. Den alltid suverene Guinness-servitøren Leif sørget for at KillKenneth alltid fikk først servert, og for dette ble KillKenneth kveldens Gullunge, eller GullKenneth.

OGMS på Megleren
Støttemøtet på Megleren samlet etterhvert en god gjeng, blant annet denne harde kjernen.
OGMS i Øksnevik
Gjengangeren Øksnevik havnet også på listen, denne gang med Kylling-Børge som GD.

Gjengangeren Øksnevik kom på listen også denne måneden. Det var Kylling-Børge som i kjent stil støttet opp om OGMS sin virksomhet, med både bekledning og innholdet i Guinnessglasset.

Glass brukte imidlertid ikke de fire som var på Trysnes og feiret OGMS-dagen der. Kristine, Petter, Anne Blond og Stig ble alle GD, men bildene avslører at de viktige glassene ikke er på plass. Nå vil nok alvorligheten av en slik feil vurderes ulikt fra person til person, men SAKMIL-nyhetene kjenner til flere tilfeller der personer ville nekte å innta Guinness rett fra boks.

OGMS på Trysnes
Kristine, Petter, Stig og Anne Blond nøt vårsolen og hver sin Guinness på Trysnes. Finn 4 feil på dette bildet (hint: Drikker man Guinness rett fra boksen?).

Åfjord i Sør-Trøndelag er ikke noe stort sted, men her foregikk det likevel to støttemøter på samme lørdag. Begge hadde riktignok samme deltaker i Larsling, først på Gressmyr og senere på Stokkøya Sjøsenter på Hosnasand. Sistnevnte sted ligger forøvrig bare et steinkast unna der den nå så mye omtalte eksamensfilmen Tuba Atlantic ble spilt inn. Den ble som kjent nominert til Oscar i vinter.

OGMS i Trøndelag
Det ble avholdt to støttemøter i Åfjord i Sør-Trøndelag, begge med Larsling som deltaker. Det første ble avholdt på Gressmyr, mens dagens andre støttemøte foregikk på Stokkøya Sjøsenter på Hosnasand. Det var forøvrig like i nærheten her at den Oscar-nominerte filmen Tuba Atlantic ble spilt inn.

Den varmekjære og evig Afrika-reisende Ovesen meldte seg også grundig på i støttemøtestafetten. I mangel av Guinness måtte han først arrangere et støttemøte for søsterbevegelsen IRMS/MJMS (navnet her er fortsatt noe uklart), og dette foregikk i Swakopmund i Namibia. Møtet ble behørig avholdt innendørs på henholdsvis Swakopmund Brauhaus og Europe Hotel Hof, og møteleder og -deltaker Ovesen plukket ut følgende fire øl for smaking:

  • Hansa Draught (Namibia Breweries Limited)
  • Weißbier (Camelthorn Brewing Company)
  • Schwarzbier (Camelthorn Brewing Company)
  • Tafel Lager (Namibia Breweries Limited)

    IRMS/MJMS Namibia
    Ovesen ladet opp med støttemøte til IRMS/MJMS i Swakopmund i Namibia. Her nøt han 4 sorter på en dag da det ellers ikke var møte i IRMS/MJMS.

    Ovesen fikk senere tak i en boks med Guinness, og foretok så en strabasiøs reise med minibuss fra Swakopmund til hovedstaden Windhoek i Namibia. Vanskelighetene med denne reisen skyldtes først og fremst tissetrengsel som gjerne er en bivirkning av støttemøter. Vel fremme på Chameleon Backpackers ble innholdet i Guinness-boksen endelig fortært, etter at baren var stengt og det øvrige reisefølget hadde gått til sengs.

    OGMS i Namibia
    Historiens første OGMS-støttemøte i Namibia var et faktum da Ovesen endelig fant Guinness og inntok denne i Windhoek.

    Ovesen kunne likevel selvsagt ikke la anledningen til å være på tidenes første Namibia-støttemøte gå fra seg. Møtet ble ellers som sedvanlig avholdt utendørs, og i en kveldstemperatur betydelig under den Ovesen ville foretrekke. Ingen røykere ble imidlertid observert.

    OGMS på Mauritius
    IH og Oddvar avholdt støttemøte på Mauritius.
    Namibia var imidlertid ikke det eneste nye landet på støttemøtelisten. Det ble nemlig også meldt om støttemøte fra øyparadiset Mauritius i det indiske hav, men som geografisk hører til Afrika. Her var også klimaet upåklagelig, og det ble arrangert et møte med i alt 4 deltakere. To av disse måtte imidlertid, på grunn av sin lave alder og manglende Guinness-interesse, inngå som GO på møtet. Oddvar og IH var derimot GD med flaske-Guinness.

    De kompletterte dermed en støttemøteliste som det knapt finnes maken til i nyere tid. Hovedmøte i Asia, og støttemøter i både Afrika og Europa gjorde sitt til at hele 3 verdensdeler var representert i den globale OGMS-bevegelsen.

    (09.04.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     En ny æra for Påskebrødet
     Suksess for OGMS i Thailand
     Suveren støttepåske
     Bussen fremdeles i Lyngdal
     Rolig påskequiz
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 14, 2012:
    Hele denne uken

     Navnestrid om ny klubb
     Ny påske for påskebrødet
     Månedspremien glapp med minste margin
     Påske for OGMS
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 13, 2012:
    Hele denne uken

     Skytemusikal traff blink
     Kritikerne var fornøyde
     Enda en ny forening stiftet
     Umiddelbart støttemøte for IRMS
     HYKKAS - en motvekt til FUKK
     OGMS-følget tar av sted
     Fortsatt førsteplass for Fasiten
     Rykter & Rauaraddel