SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 30, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

20 år med SAKMIL: SAKMIL får fotfeste på Jæren

SAKMIL 20 år logo
JÆREN/DALANE, JUNI 1997: Etter litt over tre år som utbrytergruppe fra Klepp Hornmusikk, tar SAKMIL første skritt i en gradvis utglidning fra moderkorpset. I januar tar Litle-Store nemlig farvel med Hornmusikken for denne gang, og ryktene svirrer om at SAKMIL med dette er oppløst. Det viser seg selvsagt bare å være oppspinn, men det skulle likevel bli sommer på Jæren før SAKMIL var ute i oppdrag igjen.

Det manglet imidlertid ikke på forespørsler, og i mars var SAKMIL sterkt ønsket til å opptre på Humorfestivalen i Stavanger. Bemanningsproblemer gjorde imidlertid til at SAKMIL ennå ikke har spilt på Humorfestivalen.

SAKMIL i Kleppekrossen (1997)
SAKMIL, her med fiaskomann Gillen i front, stilte opp på gruppebilde i Kleppekrossen under en vellykket stuntturnè langs Jæren.

En torsdag i juni blir det imidlertid andre boller. Kalenderen viser 19. juni, og SAKMIL har ikke bare ett, men mange spilleoppdrag utover kvelden. Turen går først til Friluftshuset på Orre, der SAKMIL er overraskelsesinnslag på et overraskelsesselskap på huset. Senere legges kursen sørover Jæren og helt til Egersund, der Jærbladets redaktør feirer sin 50-årsdag. På vegen tilbake stoppes det for stuntmarsjering flere steder, deriblant på Bryne Torg. Kvelden blir en stor SAKMIL-suksess til tross for både podding og krangling underveis, og Jærbladet skriver om stuntturnèen noen dager etterpå.

SAKMIL på Sveinsvoll (1997)
SAKMIL foran bålet på Sveinsvoll-festivalen 1997. Bak ser vi fra venstre Litle-Store, Nodi og Store-Litle, mens Boris Aleksandrov ligger lett henslengt i front. Basen i Sveinsvollhuset har for øvrig gått under navnet SAKVOLL i SAKMIL-sammenheng.

En drøy uke senere er det tid for enda et SAKMIL-høydepunkt. På Sveinsvoll arrangerer nemlig Store-Litle Sveinsvoll-festivalen for andre gang, og både nyskapningen Sveinsvoll Swingers fra året før og SAKMIL spiller for gjestene. Med flammene fra det store bålet som perfekte kulisser gjør SAKMIL en legendarisk opptreden, og enkelte publikummere ble faktisk så glade og imponerte at tårene kom frem.

(22.07.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Engstelse i rockemiljøet
   20 år med SAKMIL: SAKMIL får fotfeste på Jæren
   Fullmånesang på Friluftshuset
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 29, 2013:
  Hele denne uken

   Caroline brøt etappen
   20 år med SAKMIL: SAKMIL med nye uniformseffekter
   Andre SAKMIL-høydepunkter i 1996
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 28, 2013:
  Hele denne uken

   Tredelt OGMS-feiring på Megleren
   God sommerstøtte for OGMS
   Sprek seilasoppladning
   SAKMIL spradet i dobbeltsideoppslag
   20 år med SAKMIL: SAKMIL reiste til utlandet og traff en kjyddnase
   Rykter & Rauaraddel