SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 30, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Engstelse i rockemiljøet

KLEPP: Vissheten om at SAKMIL-nyhetene faktisk går inn for en kontrollert landing i slutten av oktober i år er i ferd med å feste seg der ute, og i den forbindelse uttrykker nå flere mer eller mindre profilerte rockere engstelse og uro over hvordan de nå skal komme i rampelyset. Spesielt uklart er det hvordan det egentlig står til med Rockometeret, og om sannheten til slutt vil komme for en dag.

SAKMIL-nyhetene har i denne forbindelse nylig mottatt et elektronisk brev fra en som hevder at han fremdeles er den ubestridte eneren på Rockometeret, etter at han tross iherdige anstrengelser ikke har klart å finne noen bekreftelse på at han har ramlet ned fra tronen.

Det var spesielt i begynnelsen av dette tusenåret at rockeren Knut Engelsgjerd herjet på toppen av Rockometeret. Bortsett fra en liten pause da han ble avslørt med vann på scenen i 2002, har han stort sett blitt omtalt som den soleklare eneren på denne eksklusive listen, men de siste 10 (!) årene har det stort sett vært stille omkring hvem som innehar tetposisjonen.

Knut rocker med Ållveltes
Knut, her nærmest kamera, i kjent stil fra tiden da han i alle fall ble omtalt som eneren på Rockometeret.

Med en viss uro over sitt fremtidige rykte etter SAKMIL-nyhetenes død lurer derfor Knut nå på hva som kommer til å skje med Rockometeret, og hvem som var øverst, i midten, på bunn eller ikke med i det hele tatt.

SAKMIL-nyhetene har sendt spørsmålet videre til RockePolitiet, som i feriemodus ikke har noen klare svar å komme med. Det presiseres likevel at til tross for at både rockere og andre har blitt eldre og langt på veg latt seg forfalle med grønnsaker og denslags, så er Rockometeret fortsatt en myteomspunnet, men høyst reell liste som bør ha stor betydning i enhver rockers liv.

Knut påberoper seg uansett førsteplassen på Rockometeret siden han offisielt aldri har ramlet ned fra den, og lover å bruke sensommeren og høsten på å gjeninnta tronen dersom han har mistet den. Dermed bør også utfordringen være klar og tydelig for alle rockere som mener at førsteplassen heller burde tilhøre dem.

(22.07.2013 kl 06:00)

20 år med SAKMIL: SAKMIL får fotfeste på Jæren

SAKMIL 20 år logo
JÆREN/DALANE, JUNI 1997: Etter litt over tre år som utbrytergruppe fra Klepp Hornmusikk, tar SAKMIL første skritt i en gradvis utglidning fra moderkorpset. I januar tar Litle-Store nemlig farvel med Hornmusikken for denne gang, og ryktene svirrer om at SAKMIL med dette er oppløst. Det viser seg selvsagt bare å være oppspinn, men det skulle likevel bli sommer på Jæren før SAKMIL var ute i oppdrag igjen.

Det manglet imidlertid ikke på forespørsler, og i mars var SAKMIL sterkt ønsket til å opptre på Humorfestivalen i Stavanger. Bemanningsproblemer gjorde imidlertid til at SAKMIL ennå ikke har spilt på Humorfestivalen.

SAKMIL i Kleppekrossen (1997)
SAKMIL, her med fiaskomann Gillen i front, stilte opp på gruppebilde i Kleppekrossen under en vellykket stuntturnè langs Jæren.

En torsdag i juni blir det imidlertid andre boller. Kalenderen viser 19. juni, og SAKMIL har ikke bare ett, men mange spilleoppdrag utover kvelden. Turen går først til Friluftshuset på Orre, der SAKMIL er overraskelsesinnslag på et overraskelsesselskap på huset. Senere legges kursen sørover Jæren og helt til Egersund, der Jærbladets redaktør feirer sin 50-årsdag. På vegen tilbake stoppes det for stuntmarsjering flere steder, deriblant på Bryne Torg. Kvelden blir en stor SAKMIL-suksess til tross for både podding og krangling underveis, og Jærbladet skriver om stuntturnèen noen dager etterpå.

SAKMIL på Sveinsvoll (1997)
SAKMIL foran bålet på Sveinsvoll-festivalen 1997. Bak ser vi fra venstre Litle-Store, Nodi og Store-Litle, mens Boris Aleksandrov ligger lett henslengt i front. Basen i Sveinsvollhuset har for øvrig gått under navnet SAKVOLL i SAKMIL-sammenheng.

En drøy uke senere er det tid for enda et SAKMIL-høydepunkt. På Sveinsvoll arrangerer nemlig Store-Litle Sveinsvoll-festivalen for andre gang, og både nyskapningen Sveinsvoll Swingers fra året før og SAKMIL spiller for gjestene. Med flammene fra det store bålet som perfekte kulisser gjør SAKMIL en legendarisk opptreden, og enkelte publikummere ble faktisk så glade og imponerte at tårene kom frem.

(22.07.2013 kl 06:00)

Fullmånesang på Friluftshuset

Christine Collister
Christine Collister spiller på Friluftshuset mandag kveld.
ORRE: Mandag kveld lyser fullmånen opp julinatten, og det er på sedvanlig vis tid for fullmånekonsert på Friluftshuset på Orre. Artisten denne gang er Christine Collister, som kommer fra Isle of Man midt i Irskesjøen. Hun er kjent som en fabelaktig vokalist og har bakgrunn fra en rekke grupper og band, mest innen sjangrene folk, blues og jazz.

Til Orre kommer Collister sammen med Rob Cross på gitar, og sammen byr de på en formodentlig nesten magisk aften med god musikk.

Fullmånekonsertene i Klepp er en langvarig suksesshistorie, og det er alltid rift om billettene. Ofte er det utsolgt lang tid i forveien, men publikum oppfordres uansett til å ta kontakt med Klepp kommune for å bestille billetter eller sette seg på venteliste.

Aktuelle linker

 • Fullmånekveldene i Klepp

  (22.07.2013 kl 06:00)

 • Rykter & Rauaraddel

 • Denne uken er det tid for Gladmat igjen i Stavanger, og SAKMIL-nyhetene kan i den forbindelse melde om at SAKMIL heller ikke i år spiller på Gladmat. Selv om mange synes å tro at SAKMIL "alltid" er på Gladmat, er det faktisk 7 år siden sist trommer og røde strømpebukser var å se under matfestivalen.

 • Jærbandet Monosapiens, der blant andre Fiesta-Ole har en rolle, spiller imidlertid på Gladmaten. Nærmere bestemt spiller bandet på Nattrockfestivalen på Chevy's lørdag kveld, der også en rekke andre band er klare til innsats. Nattrock blir det også fredag kveld.

 • Litle-Store lar nå skjegget gro inntil han passerer 50 år neste år, og det meldes om god vekst. I SAKMIL er man positive til skjeggveksten, siden dette betyr mindre behov for utkledningseffekter når det skal spilles trommestunt.

  (22.07.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Engstelse i rockemiljøet
   20 år med SAKMIL: SAKMIL får fotfeste på Jæren
   Fullmånesang på Friluftshuset
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 29, 2013:
  Hele denne uken

   Caroline brøt etappen
   20 år med SAKMIL: SAKMIL med nye uniformseffekter
   Andre SAKMIL-høydepunkter i 1996
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 28, 2013:
  Hele denne uken

   Tredelt OGMS-feiring på Megleren
   God sommerstøtte for OGMS
   Sprek seilasoppladning
   SAKMIL spradet i dobbeltsideoppslag
   20 år med SAKMIL: SAKMIL reiste til utlandet og traff en kjyddnase
   Rykter & Rauaraddel