SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 31, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

20 år med SAKMIL: SAKMIL over hele kloden

SAKMIL 20 år logo
BRYNE / NEWCASTLE, AUSTRALIA, 21. MAI 1998: Målt ut fra mengden trommestunt og antall SAKMIL-opptredener var 1998 et heller rolig år. SAKMIL var likevel operative over hele verden, med hele to utenlandsavdelinger samtidig: SAKBAT i Libanon og SAKDUNDER (SAKMIL Down Under) i Newcastle, Australia. Førstnevnte avdeling ble ledet av sprengningseksperten Ingebret, alias Abdullah Bang, mens Nodi var operativ leder for avdelingen helt på motsatt side av kloden.

På hjemlige trakter var det torsdagskveld, og det var tid for åpningen av Jæren Musikkfestival igjen. Etter tidligere suksesser var SAKMIL hyret inn til å kaste glans over åpningsshowet, og det var en opplagt gjeng som gjorde seg klar til spilling på en annen viktig SAKMIL-bastion. SAKPODD, eller SAKMIL Poddebu Sør-Braut, som var avdelingens fulle navn, var nemlig møtestedet for kveldens spilling, der SAKMIL skulle gjøre en spektakulær entrè.

SAKMIL skulle nemlig frakte seg selv til Bryne på Litle-Stores gamle A-Ford denne maikvelden, og doningen var i storform før den viktige sjarmøretappen.

A-Ford
Litle-Stores A-Ford 1931-modell var transportmiddelet på SAKMILs festivalspilling på Bryne i 1998. Bilen var i tjeneste hos Jonas Øglænd i 40 år, og ble senere restaurert før den ble kjøpt av Litle-Stores far i 1981.

Omtrent 16 000 kilometer unna var det midt på natten, og Nodi var i dyp søvn i den gamle industribyen Newcastle på østkysten av Australia. Dermed ble ingen direkte kontakt oppnådd fra lasteplanet på A-Forden da Store-Litle prøvde å ringe, men telefonsvareren Down Under var alltid våken.

- Dæ æ en fule hingst som æ ude på riksvegen her, refererte Store-Litle direkte fra lasteplanet på A-Forden som sakte tok seg sørover på det som den gang het riksveg 44. Mer treffende kunne det nok ikke sies, for det var utvilsomt et spektakulært syn da SAKMIL entret Bryne og sørget for en god åpning av nok en storstilt musikkfestival.

(29.07.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   OGMS satser på blink
   20 år med SAKMIL: SAKMIL over hele kloden
   Sommerkort for SAKMIL-nyhetene
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 30, 2013:
  Hele denne uken

   Engstelse i rockemiljøet
   20 år med SAKMIL: SAKMIL får fotfeste på Jæren
   Fullmånesang på Friluftshuset
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 29, 2013:
  Hele denne uken

   Caroline brøt etappen
   20 år med SAKMIL: SAKMIL med nye uniformseffekter
   Andre SAKMIL-høydepunkter i 1996
   Rykter & Rauaraddel