SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 31, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

OGMS satser på blink

SANDNES: Tilfeldighetene vil det slik denne gang at Blink-festivalen arrangeres samtidig med en annen viktig hendelse i Sandnes nå til helgen, nemlig månedsmøtet til Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS). Uten planer om å bli noen slags skyteskive for verken skigående deltakere eller spaserende publikummere, satser OGMS likevel for fullt på et godt månedsmøte den første lørdagen i august.

Mens skifestivalen Blink for det meste foregår rundt Vågen, er det Megleren Øl- og Vinstue lenger øst som er åstedet for OGMS-møtet. SAKMIL-nyhetene er ikke helt oppdatert på utestedets planer for Blink, men dersom det er mulig å få servert Guinness inne på festivalområdet kan det utmerket godt være at noen møtedeltakere tar turen dit.

OGMS august 2012
Fint vær og god stemning rundt OGMS-bordet på Megleren i august i fjor. Blir det like bra i år?

I god, tradisjonell OGMS-stil er møtestart som vanlig fastsatt til klokken 15:30, med åpen avslutning en gang utpå kvelden eller natten.

(29.07.2013 kl 06:00)

20 år med SAKMIL: SAKMIL over hele kloden

SAKMIL 20 år logo
BRYNE / NEWCASTLE, AUSTRALIA, 21. MAI 1998: Målt ut fra mengden trommestunt og antall SAKMIL-opptredener var 1998 et heller rolig år. SAKMIL var likevel operative over hele verden, med hele to utenlandsavdelinger samtidig: SAKBAT i Libanon og SAKDUNDER (SAKMIL Down Under) i Newcastle, Australia. Førstnevnte avdeling ble ledet av sprengningseksperten Ingebret, alias Abdullah Bang, mens Nodi var operativ leder for avdelingen helt på motsatt side av kloden.

På hjemlige trakter var det torsdagskveld, og det var tid for åpningen av Jæren Musikkfestival igjen. Etter tidligere suksesser var SAKMIL hyret inn til å kaste glans over åpningsshowet, og det var en opplagt gjeng som gjorde seg klar til spilling på en annen viktig SAKMIL-bastion. SAKPODD, eller SAKMIL Poddebu Sør-Braut, som var avdelingens fulle navn, var nemlig møtestedet for kveldens spilling, der SAKMIL skulle gjøre en spektakulær entrè.

SAKMIL skulle nemlig frakte seg selv til Bryne på Litle-Stores gamle A-Ford denne maikvelden, og doningen var i storform før den viktige sjarmøretappen.

A-Ford
Litle-Stores A-Ford 1931-modell var transportmiddelet på SAKMILs festivalspilling på Bryne i 1998. Bilen var i tjeneste hos Jonas Øglænd i 40 år, og ble senere restaurert før den ble kjøpt av Litle-Stores far i 1981.

Omtrent 16 000 kilometer unna var det midt på natten, og Nodi var i dyp søvn i den gamle industribyen Newcastle på østkysten av Australia. Dermed ble ingen direkte kontakt oppnådd fra lasteplanet på A-Forden da Store-Litle prøvde å ringe, men telefonsvareren Down Under var alltid våken.

- Dæ æ en fule hingst som æ ude på riksvegen her, refererte Store-Litle direkte fra lasteplanet på A-Forden som sakte tok seg sørover på det som den gang het riksveg 44. Mer treffende kunne det nok ikke sies, for det var utvilsomt et spektakulært syn da SAKMIL entret Bryne og sørget for en god åpning av nok en storstilt musikkfestival.

(29.07.2013 kl 06:00)

Sommerkort for SAKMIL-nyhetene

VILLASIMIUS, SARDINIA: Det er sommer og agurktid for SAKMIL-nyhetene, som for de fleste andre massemedier. Redaksjonen har derfor forflyttet seg til solfylte omgivelser i Middelhavet, nærmere bestemt på Sardinia.

Sardinia er absolutt verdt et besøk, og en reisereportasje vurderes i nær fremtid. Trege og ustabile nettforbindelser gjør imidlertid at reportasjen ikke kommer denne uken, og i det hele tatt er det kortfattet nyhetsbulletin denne siste uken i juli.

SAKMIL-nyhetene kommer imidlertid som vanlig sterkere tilbake etterhvert.

(29.07.2013 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

 • Det er ikke meldt om større bevegelser på Rockometeret den siste uken, etter at Knut i forrige uke hevdet fortsatt å være den eksklusive eneren på denne viktige listen.

 • SAKMIL-året 1998 var ikke bare preget av utlendighet og mange SAKMIL-avdelinger. Også Boris Aleksandrov skulle gjøre seg bemerket dette året, etter at han lot sitt mangeårige lange rockehår klippe og ble nesten ugjenkjennelig. Etter sigende turte han ikke å komme på den første Hornmusikk-øvelsen etter klippen, men dette kan muligens være oppspinn.

 • Store-Litle har så vidt SAKMIL-nyhetene vet aldri klippet seg kort i nyere tid, men til gjengjeld skal han ha kjøpt en ny salong, eller en såkalt SAKLONG til Sveinsvollhuset, alias SAKVOLL, også det i 1998.

  (29.07.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   OGMS satser på blink
   20 år med SAKMIL: SAKMIL over hele kloden
   Sommerkort for SAKMIL-nyhetene
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 30, 2013:
  Hele denne uken

   Engstelse i rockemiljøet
   20 år med SAKMIL: SAKMIL får fotfeste på Jæren
   Fullmånesang på Friluftshuset
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 29, 2013:
  Hele denne uken

   Caroline brøt etappen
   20 år med SAKMIL: SAKMIL med nye uniformseffekter
   Andre SAKMIL-høydepunkter i 1996
   Rykter & Rauaraddel