SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 32, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Sommeren kom tilbake til OGMS

SANDNES: Etter et par uker med mer eller mindre strålende sommervær åpnet slusene seg for alvor over Rogaland natt til lørdag. Uværet, som også inkluderte kraftig tordenvær, fortsatte utover lørdag formiddag, men som ved et trylleslag slo været plutselig om til varmt og deilig solskinn like før Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) skulle starte sitt månedsmøte.

Siden det fortsatt er ferietid for mange, var det noe usikkert hvor stor oppslutning dagens møte skulle få. Eventuelle bekymringer ble imidlertid raskt blåst bort da både den ene og andre dukket opp til møtet. Først ute var Anne Mørk, og siden strømmet folk til en etter en.

OGMS august 2013 - Megleren
I pent og varmt sommervær var stemningen god rundt OGMS-bordet på Megleren. Linselusen bakerst i bildet er visstnok profesjonell i faget og dukket opp som troll i eske da bildet skulle tas.

En noe bedugget linse, eller muligens fotograf, kombinert med lett kryptisk håndskrift preget kveldens innsendte rapport til SAKMIL-nyhetene. Dermed blir oppmøtelisten basert på beste tolkning, med muligheter for feil:

GD: Anne Mørk, Roffe, Ole, Kjell, Hansi, Børge, Baggi, Janasen, Quiz-Trond, Thårbjørn (med å), Leif, Leffi, Hallgeir og Trygve.

Om ovennevnte tolkning er riktig, ble fasiten dermed 14 GD totalt, som må sies å være svært så bra midt på sommeren og med en nokså nærværende Blink-festival i tillegg.

Det er nå hele 5 uker til neste runde for OGMS, og det foregår lørdag 7. september. Da er det også klart for en ny runde med Medvindsrittet.

(05.08.2013 kl 06:00)

Bred støtte til OGMS

ORLANDO, FLORIDA / GDANSK, POLEN / ØKSNEVIK / EIKERAPEN: Det var som alltid spennende å se hvor det skulle være støttemøter til OGMS også denne helgen, og etterhvert som møtedagen skred frem manglet det ikke på rapporter. SAKMIL-nyhetene har fått melding om minst 4 støttemøter, fordelt på 3 land og 2 verdensdeler.

OGMS august 2013 - Orlando
Det var god Guinness å få også i Orlando, Florida. Her var Jon Einar på plass på Hard Rock Cafè.

Jon Einar var neppe først ute, men var til gjengjeld den som var lengst borte fra hovedmøtet. På den andre siden av Atlanterhavet, nærmere bestemt på Hard Rock Hotel at Universal Orlando i Florida, var han eneste GD på sitt støttemøte. Det ble derimot meldt om et ukjent antall GO, og det var dermed et formodentlig godt støttemøte.

Dagens andre utenlandsmøte kom fra Gunhild og Anne Lise i Gdansk, Polen. Også her ble det et godt støttemøte, men på grunn av en liten krabat i magen ble det bare meldt om 1 GD fra dette møtet. I rapporten heter det også at det nok går 18 år før det eventuelt kan meldes om 3 GD fra samme sted. SAKMIL-nyhetene har for øvrig ikke mottatt noe bilde fra dette støttemøtet.

OGMS august 2013 - Øksnevik
Tre GD i Øksnevik, med flott utsikt mot fjorden bak. Fra venstre IH, Hans og Oddvar.

Bilde ble det imidlertid fra Øksnevik, som er en gjenganger på støttemøtelisten. I kjent oppstilling på hver sin stein, med fjorden i bakgrunnen, kunne både IH, Hans og Oddvar notere seg som GD på dagens støttemøte. I tillegg ble det meldt om 1 GO fra det sommerlige sørland.

OGMS august 2013 - Eikerapen
Godt støttemøte på Eikerapen, der det var Roots-festival.

Til slutt ble også roots-festivalen på Eikerapen representert med bokstavelig talt bred støtte. På OGMS sine Facebook-sider ble det publisert et kjempebredt panoramabilde fra dagens støttemøte, men siden det er begrenset hva man får plass til på 450 pikslers bredde på SAKMIL-nyhetene, presenterer vi heller et annet bilde her.

Oppslutningen på Eikerapen var for øvrig meget bra, med følgende oppmøteliste:

GD: Store-Litle, Dørgi, Stoffi, KillKenneth, Banjo-Erlend, Bjørn og Aud.

GO: Grethe, Hanne, Aina og Kari-Anne.

(05.08.2013 kl 06:00)

20 år med SAKMIL: Trommegalskap i bergstaden

SAKMIL 20 år logo
RØROS, 24. - 26. JUNI 1999: Henvendelsen fra Røros ble nesten ikke tatt på alvor da den kom vinteren 1999. Trommestuntgruppen hadde fått forespørsel om å stille opp som instruktører og underholdningsinnslag på Rørosfestivalen i juni, etter at en fra festivalledelsen hadde lest om SAKMIL på verdensveven. Magefølelsen tilsa at dette var bra, og dermed fikk SAKMIL tilbud om å komme på festival.

Rørosfestivalen var en festival for skolekorps fra hele landet, og flere hundre korpsmusikanter kom til den gamle bergstaden denne flotte junihelgen. Med reise og opphold betalt var det med en viss ærefrykt at også SAKMIL dukket opp på den knøttlille flyplassen på Røros, med både vikar og fiaskomann på plass. Mens Haavard utgjorde vikaren, var Gillen med som fiaskomann på den legendariske stortrommen Gamlå.

SAKMIL instruerer på Røros (1999)
SAKMIL, her kledelig antrukket i oransje Plenkrutt-skjorter, instruerer nesten 200 unge og håpefulle trommeslagere i stikkeløft og andre ablegøyer på Røros.

SAKMIL gjorde seg raskt bemerket på Røros. Trommestunt og marsjering ble raskt en del av dagliglivet i den gamle gruvebyen, og særlig byens flotte kirke var et selvsagt fotomotiv. Hovedoppgaven til SAKMIL var imidlertid instruksjonen av nær 200 unge håpefulle trommeslagere på både fredagskvelden og lørdag formiddag, samt spillingen på Røros Tattoo på fredagskvelden.

SAKMIL foran Røros kirke
Kirken på Røros er nesten verdensberømt, og SAKMIL måtte selvsagt ta oppstilling foran den. Fremst fra venstre ser vi Haavard, Boris Aleksandrov, Broiler-Frode og Abdullah Bang. Bakerst er Gillen, Nodi og Litle-Store.

Instruksjonen utgjorde den mest faglige delen av oppholdet, og nå vel 14 år senere kan det vel konstateres at SAKMIL på ingen måte visste hva de gikk til. Med Litle-Store i spissen ble det likevel sydd sammen et opplegg med instruksjon i stikkeløft og marsjeringstriks, og da de to fredagspuljene og den ene lørdagsøkten var unnagjort ble det konstatert at SAKMIL også duger som instruktører. Høydepunktet ble da alle trommeslagerne ble stilt opp i et stort korps som marsjerte avgårde i Røros-gatene med både stammehyl og halsbrekkende marsjeringstriks.

SAKMIL opptrer på Rørosfestivalen (1999)
SAKMIL fikk selvsagt også opptre på Rørosfestivalen, og her marsjerer de ut på plassen foran et stort publikum. Fiaskomann Gillen går med Gamlå i front, og så følger de staute karene hakk i hæl.

Røros Tattoo viste seg å være en ytterst seriøs konkurranse med mange ambisiøse deltakerkorps, og her skilte SAKMIL seg naturligvis kraftig ut. Fiaskomannen fikk selvsagt ikke til noen ting, og med både utskjelling og respektløse marsjparodier ble SAKMIL raskt en publikumsfavoritt. Et par tusen mennesker utgjorde publikum, og SAKMIL var på alles lepper.

(05.08.2013 kl 06:00)

Rykter & Rauraddel

 • SAKMIL-året 1999 var spesielt på mange måter, ikke bare på grunn av Rørosfestivalen. Hele to SAKMIL-bryllup ble avholdt, og TV Vest fotfulgte SAKMIL til spilling på Hagefestivalen i Stavanger. Det ble her meldt om utstrakt skosliping foran åpent kamera.

 • Norge begynner så smått å våkne til liv igjen etter ferien, men fortsatt er det festivaltid. Nyskapningen Lydbølger på Borestranden til helgen er i så måte spennende, og her blir det musikk og underholdning i 3 dager til ende.

  (05.08.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Sommeren kom tilbake til OGMS
   Bred støtte til OGMS
   20 år med SAKMIL: Trommegalskap i bergstaden
   Rykter & Rauraddel

  Uke 31, 2013:
  Hele denne uken

   OGMS satser på blink
   20 år med SAKMIL: SAKMIL over hele kloden
   Sommerkort for SAKMIL-nyhetene
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 30, 2013:
  Hele denne uken

   Engstelse i rockemiljøet
   20 år med SAKMIL: SAKMIL får fotfeste på Jæren
   Fullmånesang på Friluftshuset
   Rykter & Rauaraddel