SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 41, 2010 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Alt vel med minnesmerket

BLAIRGOWRIE, SKOTTLAND: Det ble ikke meldt om noe offisielt OGMS-støttemøte fra Blairgowrie forrige helg, da bandet Ållveltes gjestet den lille skotske byen. Reiseleder Erling foretok imidlertid en høytidelig inspeksjon av OGMS-minnesmerket i byen, som for en drøy måned siden ble plantet i blomsterbedet til puben Thirty One midt i sentrum.

Minnesmerket, som består av en ildtopp-plante og redskapene som ble brukt til selve plantingen, ble utplassert da Guinness-bevegelsen OGMS avholdt støttemøte i byen lørdag 4. september. Pubsjef Brian sa da noen velvalgte ord for en lydhør forsamling, og lovet å stelle pent med både planten og resten av minnesmerket.

OGMS-blomst i Blairgowrie
OGMS-minnesmerket (t.v.) i Blairgowrie er fortsatt inntakt, og får både vann og godt stell av barsjef Brian (t.h.). Planten trives så langt svært godt i blomsterbedet ved puben 31.
Foto: Sill Travels Ltd.

Inspeksjonen som foregikk forrige fredag viste at Brian hadde holdt ord. OGMS-blomsten lever i beste velgående i ølhagen til puben, og den har fått både vann og godt stell i løpet av den siste måneden. Det lover godt for fremtiden, og forhåpentligvis overlever blomsten en skotsk vinter selv om den er mest brukt som inneplante.

OGMS får ellers flere hilsener fra Brian, og det er slett ikke umulig at flere støttemøter vil bli avholdt her ved senere anledninger.

(11.10.2010 kl 06:00)

Nytt møte med Jazzma

KLEPPE: Etter et vellykket møte på Bryne mellom Klepp Hornmusikk og vokalgruppen Jazzma i 2007, er det nå snart duket for en ny konsertopplevelse med de to aktørene. Lørdag 30. oktober klokken 17:00 er aulaen på Klepp Ungdomsskole bygget om til en lokal Jazz Cafè, og både Hornmusikken og Jazzma byr på musikk alle kan trives med.

Konserten på Bryne Mølle var en stor suksess forrige gang, og noen vil kanskje hevde at å gjenta et slikt møte på Klepp kan være et dristig valg. Stemningen blir nok likevel mye den samme, og på ekte kafèvis blir det både kaffe og kaker til publikum, inkludert i billettprisen. Med det tidlige starttidspunktet er konserten også ferdig i god tid før eventuelle andre lørdagsaktiviteter.

Jazz Cafè
Stor stemning på Bryne Mølle i 2007, da Klepp Hornmusikk og Jazzma møttes forrige gang.

Jazzma er kanskje mest kjent i Sandnes-området, og har hatt stor suksess med sine versjoner av kjente og folkelige jazzlåter. Gruppen er vokalbasert, men har også med seg sitt eget kompe- og backingband som sørger for en ekstra dimensjon i lydbildet. I 2007 ga enkelte blant publikum uttrykk for at dette var noe av de største de hadde opplevd, og at konseptet burde gjentas snarest. Om et par uker er dagen altså kommet.

Billetter til konserten kjøpes i døren, og koster kr 150,- for voksne. Barn under 16 år, samt medlemmer i skolekorps, går gratis.

(11.10.2010 kl 06:00)

Poor Edward på Stationen

BRYNE: De to brødrene Martin og Kristian Rinde fra Stavanger utgjør duoen Poor Edward, som onsdag kveld spiller på Thime Station. De beskriver selv sitt låtmateriale som melodisk pop, med et lite innslag av folk-stil, med intim og ektefølt innpakning.

Både som akustisk duo og med fullt band har Poor Edward hatt stor suksess i Stavanger, og de har også vært på turnè andre steder i Norge. I 2008 og 2009 ga de ut to EP-album, med gode tilbakemeldinger fra kritikerne. For tiden jobber de også med innspilling av et komplett album.

Poor Edward
Poor Edward
Foto: Poor Edward

Poor Edward er en del av et rikholdig program for Stationsmusikken på Thime Station denne høsten. Om vel 2 uker er General Forsamling & Happy Dagger på plass i de intime lokalene, og senere fortsetter det med både pH2, 25-årsjubileum og Frelsesarmeen. Til slutt kulminerer det hele med Aaslandbros på lille julaften, og Jærrock på lille nyttårsaften, 30. desember.

(11.10.2010 kl 06:00)

Quiz-spenningen fortsetter

SANDNES: Det ble nok en gang et temmelig jevnt løp da til sammen 10 lag møttes til uhøytidelig dyst på Megleren Øl- og Vinstue onsdag kveld. Kveldens to quizomganger skulle by på utfordringer for de fleste, men spørsmålene var likevel av en slik art at mange lag endte opp på nesten identiske poengsummer.

I den grad det var noen overraskelser underveis, var det kanskje at normalt sterke Fasiten slo til med en svak 6. plass i første omgang. Runden ble vunnet av Naked Men Singing, som dermed igjen økte sitt sammenlagtforsprang både i forhold til Fasiten og andre lag.

Den svake førsterunden var nok imidlertid en vekker for Fasiten, som i andre og siste runde kom knallhardt tilbake. Med bare ett feilsvar, og dermed 20 av 21 mulige poeng, vant de klart i denne runden, foran Naked Men Singing på andreplass med 18 poeng.

I halvårssammendraget er det dermed fortsatt Naked Men Singing som leder med 215.5 poeng, foran Fasiten som har 204.5 poeng. SAKMIL-nyhetene har dessverre ikke ennå oversikt over øvrige lag og hele poengsammendraget, men dette kommer nok etterhvert.

Utenom disse to mye omtalte lagene er det verdt å observere at det er de veletablerte lagene som stort sett ligger på den øvre halvdelen av resultatlistene. Gamle travere som Hjørnet, Halvsøstrene og Hønsehjernene er stort sett alltid å regne med, og spesielt Hjørnet har gjennomgått en markert nivåhevning i løpet av de siste sesongene. Det kan dermed være duket for flere outsidere i kampen om halvårsseieren, med lag som sakte, men sikkert jobber seg opp i dekke av den evige duellen mellom Fasiten og Naked Men Singing.

Spenningen fortsetter i ukene fremover, med nye muligheter allerede på onsdag fra klokken 20:30 og utover.

(11.10.2010 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Det irsk-inspirerte bandet Sinclair & the Rovers spilte på lørdag for et stort og irsk-elskende publikum på Riverside Restaurant & Catering i Kvinesdal. Bygda som i de senere år har slått seg stort opp på klassiske rockefestivaler, var så absolutt også klare for tonene som Sinclair & the Rovers kunne by på.

  • Bastionene faller, og en erklært Facebook-motstander måtte i forrige uke kapitulere og tilkjennegi sin tilstedeværelse på det populære nettverket. Oddvar inntok imidlertid en noe mer ydmyk rolle enn den høyprofilerte motstandsmannen Quiz-Trond, og valgte å opptre på Facebook under eget navn. Fra før er det kjent at Quiz-Trond har snoket rundt under falskt navn ved et par anledninger.

  • Selv om det er nesten et år til neste tur, ligger Kor Hoen Travels ikke på latsiden. Det er allerede bestemt at Kor Hoen Tour 2011 foregår 8. - 11. september neste år, og reiseleder Andreas, alias Dandy Andy, opplyser at turen denne gang går til et munkekloster i Turkmenistan. SAKMIL-nyhetene har imidlertid god grunn til å tvile på disse ryktene.

  • Bandet Skjelvekommode, med blant andre Tønes og Banjo-Erlend som medlemmer, har gjort stor suksess i det siste. Nå har de også gitt ut singelen "Stapte Renault", som blant annet kan kjøpes digitalt på iTunes. Fra 19. november finnes singelen også i fysisk form for dem som fortsatt foretrekker denslags.

    (11.10.2010 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Alt vel med minnesmerket
     Nytt møte med Jazzma
     Poor Edward på Stationen
     Quiz-spenningen fortsetter
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 40, 2010:
    Hele denne uken

     OGMS kuppet Stationen
     Støttemøter i nord og sør
     Clarinuts knekker lokale nøtter
     Ny spenning i Megler-quizen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 39, 2010:
    Hele denne uken

     OGMS tilbake til Stationen
     Populære gutter tilbake til Blairgowrie
     Jevnt over jevnt
     Queen og 80-tallet til våren
     Rykter & Rauaraddel